14 Aralık 2011 Çarşamba

DÜNYANIN EN ÜNLÜ TATLISI DONUT

Türkçe meali donat...

Acayip lezzetli, süper kalorili, ortasından çıkan minik donatlar ise, şirin ve çok tatlı.
Üstelik, illa ortası delik bir çember şeklinde yapmak zorunda değilsiniz. Kalp yapın, bütün kızartın ne isterseniz yapın. En az, o ünlü firma'nın yaptığı kadar lezzetli olacağını garanti ederim. Ayrıca süsleme ve iç dolgu için kullanacağınız hayal dünyanızla ilgili malzemelerle, lezzeti kat be kat arttırabilirsiniz.

Gelelim tarifine;

Bu tarifi, Amerikan ölçüleriyle yapıyorum, bu nedenle aynı şekilde vereceğim. Bilmeyenler için söylüyorum, Amerika'da, herkes, her tarifi yanılmadan kolayca yapabilsin diye, iç içe geçmiş bir ölçü kullanılıyor. Bu nedenle, özellikle yabancı tariflerde devamlı cup, bildiğimiz kap, lafını duyarsınız. Artık her yerde satılıyor bir tane edinirseniz iyi olur. Dilerseniz, küçük boy bir mug'ı ölçü olarak kullanabilirsiniz. 225 gram kadar, şeker alabilen herhangi bir kabı, ölçerek kullanmanız mümkün.

1/2 cup krema
1/2 cup tereyağı
1 cup şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
4 cup beyaz un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
2 paket çikolata
Ceviz
File badem
2 paket Dr. Oetker Glaze


Krema ve tereyağını blendırınıza koyun ve eğer var ise hamur aparatı ile karıştırın. İyice karıştığında, şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Şeker iyice karışınca, yumurtaları başka bir kaba kırın, karıştırın ve daha sonra blendır'a ekleyin. Bir başka kaba, tüm kuru malzemeleri eleyerek koyun karıştırın. Daha sonra blendırın içine ekleyin. Hamur kıvamına gelince, mümkünse çelik bir kaba yoksa cama koyun, üstünü strech filmle örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
Hamuru çıkarıp un serdiğiniz tezgaha dökün, iyice açın ve 2 ila 2,5 santim kalınlığında bir hamur elde edin. Büyük yuvarlak bir bardakla, yuvarlak şekiller elde edin. Dilerseniz orjinal donut formatına getirmek için, küçük yuvarlak bir kalıpla ortalarını çıkarıp, tekerlek şekline getirin.
Kızgın yağda, her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın. Ortasından çıkardığınız minik topları da kızartın. Bir tepsinin içine, kağıt havlu koyarak süzülmesini bekleyin.
Yağı süzülünce, dilerseniz ortadan kesip arasına, dilediğiniz karışımı koyun. Mesela, nutella, eritilmiş çikolata ve badem... Ya da puding...Bu malzemeleri, kesmeden şırıngayla da koyabilirsiniz.
Meyvelerle iç hazırlayabilirsiniz. Say, say bitmez...
Dilerseniz, içine hiç bir şey koymayın, benmari usulü erittiğiniz glazeye , bir yüzünü batırın ve bekletin.
Dilerseniz pudra şekeri serpin. Dilerseniz beyaz çikolata eritin ve üstüne hindistan cevizi, badem, ceviz ya da pasta şekeri serpin.
Her zaman söylediğim gibi, sınırlarınız Hayal Dünyanız Kadar...


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...



1 yorum:

otomatik kapı dedi ki...

bencede mükemmel bir tatlı.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı