20 Kasım 2014 Perşembe

Ankara Life ”Lezzet Köşem ” in Eylül Konuğu '' Piola ''

Ankara’da, Gerçek İtalyan Lezzetleri İle Buluşma Noktanız ‘’ Piola’’

IMG_9493
1986′da Trevisoda ortaya çıkan marka, şu an dünyanın birçok noktasında hizmet veren, büyük bir franchise zinciri. Gerçek İtalyan lezzetini dünyaya tanıtma hedefinde, başarıyla yürüyor.
Nereden mi biliyorum? Tabi ki, Tepe Prime, içinde yer alan, özenle hazırlanmış, ‘’ Piola’’ dan. Anıl Sın’ın sahip olduğu bu noktada, hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz, çeşit ve lezzette çok özel pizzalar, ağır ateşte pişmiş enfes Osso Buco, Anıl
Beyin sırrını vermediği ‘’ Sır Soslu’’ tadına doyulmaz Shinitzel, seç beğen al Makarnalar ile damak tadınıza uyan birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz.
Menü, her tür damak tadına hitap edecek şekilde, özenle hazırlanmış. Hamur işlerinin tartışılmaz üstünlüğü aşikâr. Ancak menü, bunlarla sınırlı değil. Kırmızı etten, beyaz ete, deniz ürünlerinden, tatlıya kadar her şeyi bulmak mümkün.
IMG_9575
Somon Carpacio, balık sevenler için gurme bir lezzet, tavsiye ederim.
Menü o kadar dolu ki ne yiyeceğinizi şaşırıyorsunuz. Benim gibi makarna düşkünü iseniz, Piola, sizin için gerçek bir cennet. Farklı makarna ve sos birleşimlerinden gönlünüzce yaratabildiğiniz, onlarca çeşit makarnanın içinde hangisini seçeceğinizi şaşıracaksınız, garanti ediyorum.
IMG_9593
Piola, ilk kurulduğunda menüye hâkim olan pizza sloganında da kendini gösteriyor. Famosi Per La Pizza ‘’ Meşhur Pizza’’.
Zamanla menüye eklenen diğer İtalyan lezzetleri ile İtalyan mutfağını kucaklayan markanın Ankara Temsilcisi Anıl sın ve ekibine teşekkür ederim. Bizi keyifle ağırladılar. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, naneli limonatası bile bir başka.
Bu ayın, Gastronomiss Yeşim Kaya Tarifine Gelince; Milano Usulü Osso ( Kemik ) Buco ( Delik )
-4 parça kemikli dana incik (osso buco) , 2 çorba kaşığı zeytinyağı,2 havuç,1 kereviz kökü,2 diş sarımsak, 1 su bardağı beyaz şarap (Cabernet Sauvignon tercih edin),1 bardak tavuk veya et suyu
5 adet doğranmış domates,1/2 çay bardağı suda ıslatımış safran,1 çay kaşığı kekik,5 dal maydanoz
2 defne yaprağı,Tuz ve taze çekilmiş karabiber,Un.
Tencerenin içine iki kaşık zeytinyağını koyup ısıtın. Havucu küp, kereviz, soğan ve sarımsağı ince kıyım doğrayın ve orta ateşte hafifçe 10-15 dk. soteleyin. Tenceredeki malzemenin tamamını bir fırın kabına alın. Etleri tuz ve karabiberle ovun ve una bulayın. Sebzeleri sotelediğiniz tencerede, 1 çay bardağı zeytinyağını kızdırın ve unladığınız etleri her tarafı koyu kahverengi olana dek iyice kızartın. Fırın kabındaki sebzelerin üzerlerine yerleştirin. Tenceredeki fazla yağı boşaltın. Hiç yıkamadan içine şarap, safran ve et suyunu koyup ateşi arttırın tahta kaşıkla tencerenin dibindeki kalıntıları kazıyarak çıkarın ( deglaze edin ). Bu yöntemi soslu yapacağınız her çeşit et, tavuk ve balık yemeğinde kullanabilirsiniz.
Birkaç dakika kaynattıktan sonra sosu, fırın kabındaki etlerin üstüne dökün. Fırın tepsisine en son, domates, kekik, defneyaprağı ve maydanozları koyun.
Üstünü folyo ile kapatarak önceden ısıttığınız 160 derece fırında, ara-sıra suyunu kontrol ederek 2.5 saat pişirin. Gerekirse et suyu ekleyin.
Print Friendly

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı