2 yaprak
jelatin
2 paket krema
100 ml süt
80 gram pudra
şekeri
1 demet taze
fesleğen yaprağı
1 bardak çilek
20 gram pudra
şekeri
Limon suyu
Süsleme için birkaç
yaprak taze fesleğen
Jelatini, 10
dakika boyunca, çok az soğuk suda bekletin. Süt ve şekeri bir kaba koyup,
krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, altını
kapatıp, jelatini ekleyin. Ve karıştırmaya devam edin. Fesleğeni kaynar suda
beş dakika kadar bekletip, hemen soğuk suya alın. Daha sonra, iyice suyunu
süzün ve kurulayın.
Süt ve şeker
karışımına, fesleğen ve kremayı ekleyip, kısık ateşte birkaç dakika blendır ile
karıştırın. Ve hemen ateşi kapatıp, kabı ateşten alın. Karışımın pürüzsüz
olduğundan emin olun. Gerekirse, süzgeçten geçirin.
Karışımı, cam
kaplara dökün. Ve soğumaya bırakın.
Çilekleri
yıkayıp, saplarını çıkarın ve dörde bölün. Üstüne bir miktar limon suyu sıkıp,
az miktarda pudra şekeri serpip karıştırın, lezzetin iyice karışması için 20
dakika kadar bekletin.
Tatlı servisi yapmadan önce, birkaç fesleğen
yaprağı ve hazırladığınız çilekleri koyarak servis yapın. Bu lezzete
bayılacaksınız.
Not: Fesleğen tadını sevmiyorsanız,
tatlının içine eklemeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder