17 Nisan 2014 Perşembe

Çilekli Panna Cotta


2 yaprak jelatin
2 paket krema
100 ml süt
80 gram pudra şekeri
1 demet taze fesleğen yaprağı
1 bardak çilek
20 gram pudra şekeri
Limon suyu
Süsleme için birkaç yaprak taze fesleğen


Jelatini, 10 dakika boyunca, çok az soğuk suda bekletin. Süt ve şekeri bir kaba koyup, krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatıp, jelatini ekleyin. Ve karıştırmaya devam edin. Fesleğeni kaynar suda beş dakika kadar bekletip, hemen soğuk suya alın. Daha sonra, iyice suyunu süzün ve kurulayın.
Süt ve şeker karışımına, fesleğen ve kremayı ekleyip, kısık ateşte birkaç dakika blendır ile karıştırın. Ve hemen ateşi kapatıp, kabı ateşten alın. Karışımın pürüzsüz olduğundan emin olun. Gerekirse, süzgeçten geçirin.
Karışımı, cam kaplara dökün. Ve soğumaya bırakın.
Çilekleri yıkayıp, saplarını çıkarın ve dörde bölün. Üstüne bir miktar limon suyu sıkıp, az miktarda pudra şekeri serpip karıştırın, lezzetin iyice karışması için 20 dakika kadar bekletin.
Tatlı servisi yapmadan önce, birkaç fesleğen yaprağı ve hazırladığınız çilekleri koyarak servis yapın. Bu lezzete bayılacaksınız.
Not: Fesleğen tadını sevmiyorsanız, tatlının içine eklemeyin.



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı