17 Mart 2014 Pazartesi

AFRODİZYAK SOSLAR

Soslar bir yemeğe lezzet katmanın en önemli unsurları. Basit bir salatayı, muhteşem bir lezzet şöleni haline getirmek onlarla çok kolay. Haşlanmış sebze yemekten hoşlanmayanlar bile, harika bir sosla, bir tabak daha almaya niyetlenecektir. İddia ediyorum...


Bugün farklı bir tarator önerim var sizlere.

100 gram badem ya da fındık
2 dilim ekmek içi ( kesinlikle çavdar ya da çok tahıllı deneyin )
2 çorba kaşığı sızma yağ
3-4 diş sarımsak ( rendelenmiş ) ( Kokusu sizi rahatsız ediyorsa, toz kullanın )
1 limonun suyu
Dilediğiniz kadar tuz

Kuruyemişleri rondodan geçirin. Ekmek içini, hafifçe ıslatın ve iyice sıkarak suyunu çıkarın.
Kuruyemişlerin yanına ekleyin ve iyice püre haline gelmesini sağlayın. Yağ, limon gibi sıvıları azar, azar ekleyin ki kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilesiniz. Sarımsağıda koyup iyice çektikten sonra, tuz ekleyip karıştırın.
Bu kadar basit. Dilerseniz, haşlanmış kuşkonmaz, börülce, fasulye ile, dilerseniz deniz mahsülleri ile servis yapın. Lezzetin nasıl değiştiğine inanamayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı