6 Aralık 2011 Salı

EN ÜNLÜ BAHARAT GARAM MASALA

Hindistan mutfağının, en çok kullanılan ve dünyada en çok nam salan baharatı, herhalde Garam Masaldır. Her yerde bulamayabilirsiniz. O zaman gelin, evde kendimiz yapalım.

1,5 yemek kaşığı kakule
1 yemek kaşığı rezene tohumu
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
1 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 yemek kaşığı kara ya da beyaz tane biber
1/4 tarçın sap
1/2 küçük kırmızı kurutulmuş biber
1/2 çay kaşığı taze zencefil rendesi
Büyükçe bir tutam rendelenmiş hindistan cevizi

Tüm tohumları fırında kavurun, daha sonra hepsini blendıra atıp iyice karıştırın. Alın size, en orjinal haliyle  Garam Masala.
Ola ki baharatları tohum halinde bulamazsanız, toz halinde alın. ancak toz halinde baharatların içinde baharattan başka şeylerde olabiliyor bunu unutmayın. Tohum halinde, taneli baharat alıp evde kullanmak her zaman en iyisi.
Baharatınızı, hava geçirmez bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz.
Bu baharatı tüm et, balık ve tavuk yemeklerinize katabilirsiniz. Oldukça lezzetli harika bir baharat. Baharat kullanmayı sevenler için ideal bir karışım.

HİNT USULÜ BAHARTLI TAVUK

En basit tarifi vereyim size. Dilediğiniz kadar, tavuk göğüs ya da pirzola alın. Tereyağını ve biraz iyi kalite riviera'yı tencereye koyun. Mümkünse döküm tencere kullanın. Bir büyük soğanı ince kıyım doğrayın soteleyin. Bir kaç tane sarımsağı bütün olarak ekleyip soteleyin. İçine tavuklarınızı atın. Garam masala'dan dilediğiniz kadar ekleyin.
Biraz curry, safran ve zerdeçal koymayı unutmayın. Bir süre pişsin tavuklar olduğunda üstüne, 1 paket krema ekleyin. Dilerseniz, pişmeye yakın taze yeşil soğanın yeşil kısımlarını birer parmak kesip koyun. Ve bir avuç kaju atarsanız lezzetine doyum olmayacaktır.
Yanına Türk usulü tereyağlı güzel bir pilav yapın. Daha önce verdiğim tarifi pilav bağlantısını tıklayarak bulabilir ve kullanabilirsiniz



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.




Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı