23 Eylül 2011 Cuma

AHTAPOTLU KARİDESLİ BEYAZ ŞARAPLI NOODLE

Yapması çok kolay, bir o kadar keyifli ve gösterişli bir yemek. Noodle...Çin eriştesi mi dersiniz çin makarnası mı bilmem? Noodle'ın tam çevirisi şehriye...

Gelelim tarifimize...

Mıutfağınızda bulunmasını önerdiğim iki sos kullanacağım bu tarifte, artık neredeyse tüm marketlerde mevcut. Ve bu soslar et, balık gibi yemeklere inanılmaz lezzet veriyor. Yani bir çok alanda kullanabilirsiniz.
Bunlar Oyster sos ( İstiridye sosu ) ve Terriyaki sos.

1 su bardağı kadar taze ahtapot ( temizlenmiş)( yada dondurulmuş)
1 su bardağı kadar taze karides( temizlenmiş) ( yada dondurulmuş)
1 bardak dilediğiniz çeşitte mantar
2 çorba kaşığı oyster sos
1 su bardağı beyazşarap
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağı
2 diş taze Sarımsak yada sarımsak tozu
1 adet domates rendelenmiş

Bir wok tavası alın. İçine bir sıvıyağ  ve tereyağını koyun,  üstüne bir bardak kadar beyaz şarap ekleyin.  Şarabın alkolü bir miktar buharlaşınca, üstüne bir miktar oyster sos ekleyin. Ve bir süre az ateşte lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın. Tadına bakıp, sosu arttırıp azaltabilirsiniz, damak zevkinize kalmış.  Mantarları karışımın içine atıp suyu çıktığı anda , ahtapot ve karideslerinizi içine atın ve sapından çevirerek karıştırın. Ateşi biraz arttırın. Üstüne, sevdiğiniz tüm baharatları ekleyebilirsiniz. Karabiber, pul biber, bir miktar fesleğen, curry, az miktarda kimyon ve bir miktar kekik atmanızı öneririm. Evinizde var ise karışık baharatta kullanabilirsiniz. Üstüne, rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Bir kaç damla acı sos koymanız tavsiye ederim, çok lezzetli oluyor. Acıyı seviyorsanız, içine acı kırmızı biber doğrayabilirsiniz.

Diğer tarafta, bol tuz attığınız kaynayan suyun içine, noodle paketlerinden çıkan kare ya da yuvarlak şeklindeki bir porsiyonluk parçalardan, 6 tanesini atın ve haşlayın. Çok kısa sürede haşlanacaktır. Noodlelarınızı hazırladığınız ahtapot ve karidesin içine atın. Bir miktar ateşte tutun ve sapından çevirerek karıştırın. Ateşten almadan önce, üstüne bir paket krema ekleyin, yeniden karıştırın, 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Yuvarlak, geniş kenarlı ve ortası çukur bir tabağa noodle koyun. Üstüne, taze soğanın yeşil kısımlarını ince doğrayarak serpin. Tam ortasına, bir nane dalı ya da biberiye yerleştirip süsleyin. Ve en üste tabak çevreside dahil olmak üzere parmesan rendeleyin.

NOODLE YOKSA AYNI TARİFİ SPAGETTİ İLE YAPABİLİRSİNİZ. AYRICA SADECE SEBZE İLE DE YAPABİLİRSİNİZ.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı